Initiatief  

Dalfsen Stroomt wekt duurzame energie op in, rond én voor het dorp Dalfsen. Alle Dalfsenaren kunnen daarvan profiteren, want iedereen in Dalfsen kan lid worden van onze coöperatieve vereniging. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor de plaatselijke economie. Met hier in ons dorp opgewekte energie worden we immers minder afhankelijk van energieleveranciers en blijft er meer geld in het dorp.

ZONNEPANELEN, MAAR NIET OP JE EIGEN DAK

Ons eerste project is er één met zonne-energie. Met Dalfsen Stroomt krijg je niet zelf zonnepanelen op het dak. We gebruiken de daken van grote gebouwen van bedrijven en instellingen. We beginnen met het dak van Foreco, wat mede mogelijk wordt gemaakt door medewerking van Landgoed Rechteren. Daar leggen wij een zonnepark aan zodra 80% van de panelen is ‘verkocht’. Er is ruimte voor 2.030 panelen, waarmee we zo’n 200 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Leden kunnen participeren in dit zonnepark. Je deelt dan mee in echte duurzame, lokaal opgewekte elektriciteit, voor een bijzonder lage investering.

“Ik wil heel graag zonne-energie, maar mijn huis is niet geschikt voor zonnepanelen.”

GROEN GEBOGEN

Dalfsen Stroomt is ontstaan op initiatief van Vereniging Groen Gebogen. Leden van Groen Gebogen zochten naar manieren om mensen die niet of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen installeren te helpen aan zonne-energie. Groen Gebogen wil de energie die we allemaal samen in Dalfsen gebruiken zoveel mogelijk in Dalfsen zelf duurzaam opwekken.

Waarom nog niet?
Wat houdt mensen tegen om over te stappen op zonne-energie? We gingen in Dalfsen de straat op…
Benieuwd hoe het werkt?

Als lid van de coöperatie maak je het mogelijk om een zonnepark op het dak van Foreco te realiseren. Lees hier meer…

LEES MEER