Initiatief 

GROEN GEBOGEN

Dalfsen Stroomt is ontstaan op initiatief van Vereniging Groen Gebogen. Leden van Groen Gebogen zochten naar manieren om mensen die niet of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen installeren te helpen aan zonne-energie. Groen Gebogen wil de energie die we allemaal samen in Dalfsen gebruiken zoveel mogelijk in Dalfsen zelf duurzaam opwekken.

“Ik wil heel graag zonne-energie, maar mijn huis is niet geschikt voor zonnepanelen.”

Dalfsen Stroomt wekt duurzame energie op in, rond én voor het dorp Dalfsen. Alle Dalfsenaren kunnen daarvan profiteren, want iedereen in Dalfsen kan lid worden van onze coöperatieve vereniging. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor de plaatselijke economie. Met hier in ons dorp opgewekte energie worden we immers minder afhankelijk van energieleveranciers en blijft er meer geld in het dorp.

ZONNEPANELEN, MAAR NIET OP JE EIGEN DAK

Ons eerste project is er één met zonne-energie. Met Dalfsen Stroomt krijg je niet zelf zonnepanelen op het dak. We gebruiken daken van grote gebouwen van bedrijven en instellingen. Foreco heeft een aantal daken beschikbaar gesteld waarop 2030 zonnepanelen zijn gelegd. Dit is mede mogelijk gemaakt door medewerking van Landgoed Rechteren. Met deze 2.030 panelen kunnen zo’n 200 huishoudens van stroom worden voorzien. Leden kunnen participeren in dit zonnepark. Je deelt dan mee in echte duurzame, lokaal opgewekte elektriciteit, voor een bijzonder lage investering.

Waarom nog niet?
Wat houdt mensen tegen om over te stappen op zonne-energie? We gingen in Dalfsen de straat op…
Benieuwd hoe het werkt?

Als lid van de coöperatie maak je het mogelijk om een zonnepark op het dak van Foreco te realiseren. Lees hier meer…

LEES MEER
Feest: Alle leden bij elkaar

Ruim honderd leden kwamen zaterdag 12 januari 2019 naar Foreco om ‘hun zonnestroom-installatie’ van dichtbij te bekijken. Alhoewel de stroomproductie op deze druilerige dag mager was, was de sfeer beslist zonnig te noemen.

LEES MEER
Productielocatie in werking gesteld

Het stroomt in Dalfsen. Letterlijk! Maandagmiddag 3 december 2018 heeft de Overijsselse gedeputeerde Annemieke Traag de eerste productielocatie van Dalfsen Stroomt officieel geopend. De firma Weijerseikhout heeft de installatie op het dak van Foreco diezelfde dag ook daadwerkelijk in werking gesteld.

LEES MEER
OPENING DALFSEN STROOMT DECEMBER 2018

VechtdalLeeft TV maakte deze video van de opening van ons zonnepark. Over hoe het begon, de samenwerking met Foreco en Triodos en (vanaf ‘9.20) hoe Dalfsen Stroomt precies werkt.

Veel belangstelling tijdens informatieavond Dalfsen Stroomt

De belangstelling voor Dalfsen Stroomt is groot. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 16 mei 2018 namen zo’n 100 mensen plaats in de theaterzaal van de Stoomfabriek in Dalfsen. Initiatiefnemer Gerard Brakkee geeft- met Henk Luning op de achtergrond – de aanwezigen een toelichting op het project. Waarna er gelegenheid is voor vragen.

LEES MEER