Feest: Alle leden bij elkaar 

Ruim honderd leden kwamen zaterdag 12 januari 2019 naar Foreco om ‘hun zonnestroom-installatie’ van dichtbij te bekijken. Alhoewel de stroomproductie op deze druilerige dag mager was, was de sfeer beslist zonnig te noemen.

Vanuit de personeelskantine hadden de aanwezigen zicht op de zonnepanelen. De video die draaide, toonde de installatie nog eens vanuit de lucht.

Na een kop koffie was er, onder het genot van een oliebol, gelegenheid om in de werkplaats te zien waar de omvormers van de installatie staan. De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij kon als deelnemer van Dalsen Stroomt uiteraard niet ontbreken. Na een bezoek kregen alle leden een ‘Laat maar Stromen-biertje’ mee naar huis.

‘VERTROUWEN IN HET PROJECT’

We hebben veel bezoekers gesproken en veel positieve reacties mogen ontvangen op het project. Zo spraken wij de heer Medendorp. In zijn vorige huis hadden hij en zijn vrouw 42 zonnepanelen. Na de verhuizing naar een nieuwe jaren 30-woning, was de wens groot om opnieuw zonne-energie op te wekken. “Het dak is echter niet ideaal gelegen voor zonnepanelen. Een deel ligt bovendien in de schaduw van wat grote bomen. Toen kwam ineens het initiatief van Dalfsen Stroomt voorbij. Een ideaal alternatief!”

De betrokkenheid van zoveel partijen gaf de heer Medendorp het nodige vertrouwen om zich daadwerkelijk aan te melden. “Het helpt toch dat de gemeente garant staat. Dat de provincie erbij betrokken is. En ook het feit dat de panelen op het dak van Foreco liggen, speelt mee in het gevoel. Zouden ze op een oude boerderij liggen, dan weet je niet hoe de situatie er over vijf jaar uitziet. Een bedrijf als Foreco gaat nog heel wat jaren mee.”

OP VOLLE (WATER)KRACHT VOORUIT!

Terwijl we de productie van deze installatie nauwlettend volgen, zijn we alweer bezig met ons nieuwe project: Waterkracht uit de Vecht. Kent u mensen die ook groene energie in Dalfsen willen opwekken? Zij kunnen nog niet direct deelnemen, maar beslist hun belangstelling tonen via deze site. We houden u op de hoogte van de vorderingen!

– We bedanken alle leden voor de komst. En Foreco voor de gastvrijheid!

DOE MEE!

Word lid van Dalfsen Stroomt. Meld je hier aan!

LEES MEER