Overstappen naar Greenchoice: Zo doe je dat 

Het loont om als lid van coöperatie Dalfsen Stroomt over te stappen naar Greenchoice. Leden krijgen namelijk een voordeliger coöperatietarief. Maar hoe stap je over? Het kan op meerdere manieren.

VIA INTERNET

Veruit de makkelijkste manier om over te stappen is via de speciale overstappagina van Dalfsen Stroomt. Als u via deze pagina overstapt kunt u gebruik maken van een scherp tarief die Greenchoice voor coöperatieleden hanteert. Ook wordt er in de administratie bijgehouden dat u klant bent via Dalfsen Stroomt. Zo kan de coöperatie ook haar ledenbijdrage niet mislopen. Via deze pagina is het mogelijk om een contract voor 1 jaar, 3 jaar of een variabel contract af te sluiten. U kunt zelf de gewenste overstapdatum opgeven, Greenchoice controleert of dit zonder boete kan op die datum. Hier krijgt u bericht van via Greenchoice.

VIA DE EMAIL

U kunt een overstap aanvragen via de email via vragen@greenchoice.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen en een aanbieding gemaakt. Vermeld hierbij uw NAW-gegevens en dat u klant wenst te worden via Dalfsen Stroomt.

VIA DE TELEFOON

U kunt ook eenvoudig via de telefoon overstappen naar Greenchoice. Dit kan door te bellen naar 010 – 478 23 26. U wordt dan door een medewerker door het proces geleid. Ook in dit geval is het van belang dat u meldt over te willen stappen via de coöperatie Dalfsen Stroomt.

PROCES HIERNA

Na het melden van de overstap controleert Greenchoice uw gegevens en laat u definitief weten per wanneer u overstapt. Op deze datum zegt Greenchoice ook het contract bij uw oude leverancier op. Dit probeert het bedrijf altijd boetevrij te regelen. Na uw aanmelding behoudt u altijd het recht op een bedenktermijn van 14 dagen. Binnen deze periode kunt u altijd probleemloos en boetevrij annuleren.

NA OVERSTAP

Wanneer u klant geworden bent van Greenchoice krijgt u ‘donkergroene’ stroom uit Nederland en gas dat gecompenseerd wordt met mooie bosprojecten. De energiebelasting die u terugkrijgt in verband met deelname in het project van Dalfsen Stroomt verrekent Greenchoice jaarlijks op een aparte nota, dus niet op uw jaarrekening. Dit betekent dat u niet lang op uw opbrengst hoeft te wachten.

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Hoe zit het met het beheer van de installatie? Kan ik uitstappen als ik ga verhuizen? De veelgestelde vragen aan Dalfsen Stroomt vind je hier.

LEES MEER