Voor niets gaat de zon op - Blog Gerard Brakkee

16 nov 2016

Dalfsen Stroomt waart rond in het dorp. Onze website wordt al goed bezocht, maar nog niemand weet precies wat er allemaal precies staat te gebeuren. Duidelijk is dat er een zonnepark gaat komen op de daken van Foreco en dat inwoners en kleine ondernemers in Dalfsen daarvan kunnen gaan profiteren. Wie geen zonne-energie op eigen dak wil of kan opwekken, kan bij ons zonnepark terecht. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook financieel voordelig.

De bouw van het zonnepark is nog niet gestart. Toch vragen wij belangstellenden zich nu al aan te melden. Daarbij vragen we een inschrijfgeld van 25 euro. Dat is niet heel veel maar ook niet niks. En wat krijg je daarvoor?

Om ons zonnepark te kunnen realiseren, hebben we deelnemers nodig die mee investeren. We denken dat er veel vraag naar onze zonnepanelen zal zijn, maar we weten niet hoeveel. En natuurlijk ook nog niet wie dat dan zijn en hoeveel panelen de mensen willen. Vandaar de vraag om je in te schrijven. Dat kost 25 euro. Omdat we daarmee zeker weten dat je echt belangstelling hebt en omdat je daarmee gelijk je lidmaatschap van de coƶperatie hebt betaald. In ruil daarvoor heb je voorrang bij de uitgifte van zonnepanelen. Dan vis je bij veel belangstelling niet achter het net. Die 25 euro wordt verrekend met de aanschaf van je panelen, zodat aanmelden je uiteindelijk helemaal niks kost.

Overigens verplicht aanmelden je ook tot niets. Zodra bekend is wat de panelen gaan kosten en onder welke voorwaarden we ze gaan verkopen, doen we je een aanbieding. Die kun je weigeren of accepteren. Maar mag ik bij deze de hoop uitspreken dat je voor het laatste gaat?

Over Gerard Brakkee

Gerard Brakkee is een van de vele krachten achter Groen Gebogen en Dalfsen Stroomt. Met een groen hart, een flinke dosis positieve energie en een stevige aanpakkersmentaliteit maakt hij zich hard voor een duurzaam Dalfsen.